Het is leuk om te zien als iemand van zijn passie zijn beroep maakt. Een surfmaatje is bezig zijn eigen vinnenlijn op te zetten en komt hiermee op korte termijn op de markt onder de naam Finish!

Momenteel testen Jurjen van der Noord (speed) en Ennio dal Pont (slalom) verschillende lay-ups. Eerst genoemde heeft direct zijn snelste 107l / 7.8m² sessie gevaren op binnenwater: https://gps-speedsurfing.com

De “Fast”, een high-end speed/slalom vin, zal als eerste geïntroduceerd worden. Naast een zeer efficiënte outline bezit de vin een profiel dat ongevoelig is voor ventilatie. Verschillende lay-ups bepalen de mate van controle en power. Zo komt er een speed versie (vlak water) en een slalom versie (chop) beiden beschikbaar voor zowel lichtere als zwaardere surfers. Door het gebruik van een dun laagje glasweefsel aan de buitenkant blijven krassen relatief oppervlakkig wanneer er een zanderige bodem wordt geraakt.

Door gebruik van het RTM proces worden de carbon- en glasvezels droog in de mal gelegd. Vervolgens wordt langzaam een hars in de mal geïnjecteerd. Op deze manier kunnen er hoge vezelvolumes gehaald worden zonder dat de vezels verschuiven tijdens het sluiten van de mal. Iets dat bij handlamineren heel lastig gaat. De laminaat kwaliteit, zowel visueel als constructief, is beter dan bij het handlamineren aangezien er nagenoeg geen lucht in de vin zit.

Ontvang 25% introductie korting op de eerste vin bij het achterlaten van je emailadres op www.finish-fins.com en volg de ontwikkelingen op www.facebook.com/Finishfins/.