Brouwersdam Noord

Aan de noordzijde van de brouwersdam begint het strand van Ouddorp. Tussen de blokkendam en de duinen kun je het strand op. Deze spot werkt met windrichtingen uit het zuiden tot het westen. Bij laag water lijkt het op omstandigheden zoals op de grevelingen, bij hoog water komt er een deining en een kleine niet krachtige branding. De golfhoogte is ook afhankelijk van de windrichting. Bij wind uit het zuiden is het een stuk vlakker dan wind uit het westen.

De brouwersdam is een perfecte spot om voor het eerst op zee te varen. Er is nauwelijks stroming door de beschutte ligging tussen Goeree-overflakkee, Schouwen Duiveland en zandbank de Ooster. Als je ver naar buiten vaart richting de vuurtoren van ouddorp neemt de stroming wel toe.

Op de dam kun je aan het water parkeren. Er is een toilet, welke alleen in het seizoen geopend is. Snackkarren staan ook afhankelijk van seizoen en weer op de dam.

Optuigen kan op de dam, of op de stelconplaten die voorop op het strand liggen. Er zijn ook mensen die in de duinen uit de wind optuigen.

Water Noordzee
Windbereik ZZW tot W
Beste windrichting(en) ZW
Invloed stroming licht
Kitesurfen toegestaan nee
Schoenen Zand ondergrond, dus niet noodzakelijk.
Toilet ja
Douche nee
Horeca Snackbar en strandtenten in de buurt
Parkeren gratis, Bij het water
Dichtstbijzijnde surfshop(s) Brouwersdam Zeil- en Surfcentrum (kaart)
Euro Funcenter Brouwersdam (kaart)
Jonker Funsports (kaart)
Windsurfing Renesse (kaart)

Discipline

  • Beginner  
  • Freeride  
  • Wave  
  • Freestyle  
  • Speed/Slalom