Ouddorp Ooster

De Ooster is een zandbank die voor de kust ligt ter hoogte van de brouwersdam. De zandbank veranderd door wind en stroming constant, de laatste jaren is de bank dichter bij het strand gekomen en meer richting het noordoosten verplaatst. Het is onderdeel van een natuurgebied, hou je aan de geldende regels. spelregels voordelta

Ter plaatse van het noordzeestrand bij de vuurtoren van Ouddorp komt de bank het dichtste bij het strand. Hier wordt gevaren vanaf strandtent Iloon. Bij Iloon is een grote parkeerplaats, waarvandaan het 400 a 500 m lopen is door de duinen naar het strand. Een karretje of sterke armen is dus handig.

Vanaf het strand is de oversteek naar de zandbank een paar honderd meter. De oversteek is een mui en kan stevig stromen.

De spot werkt vanaf een uur voor laag water, zodra het vloed wordt begint het stevig te stromen en komt de bank onder water te liggen. De Ooster staat bekend om zijn cleane golven en lange lijnen. Wel is hier de golfhoogte wat beperkt tov spots zoals Maasvlakte, Domburg, enz. De beste windrichtingen liggen tussen zuid en zuid-west.

Op het strand, naast de iloon, is een toiletgebouw met buitendouche.

Webcam Iloon

 

 

Water Noordzee
Windbereik Zuid tot West
Beste windrichting(en) ZZW
Invloed stroming sterk
Kitesurfen toegestaan nee
Schoenen niet nodig
Toilet ja
Douche ja
Horeca Strandtent
Parkeren gratis, 700
Dichtstbijzijnde surfshop(s) Brouwersdam Zeil- en Surfcentrum (kaart)
Windsurfing Renesse (kaart)
Jonker Funsports (kaart)

Discipline

  • Beginner  
  • Freeride  
  • Wave  
  • Freestyle  
  • Speed/Slalom