Het geduld werd al sinds begin september flink op de proef gesteld, maar afgelopen zondag 20 november, was er dan eindelijk de langverwachte herfststorm waarmee de eerste editie van het windsurf wave contest, De slag om Domburg, kon worden uitgevochten.

En genoeg wind was er, want met uitschieters naar windkracht 10 kon de Nederlandse en Belgische top in de Domburgse golven laten zien wat ‘ie waard is. Het spektakel werd beslist met een overwinning voor de Belgische wereldkampioen freestyle, Dieter van der Eyken. Het podium werd compleet gemaakt door Eric Rutjes uit Reeuwijk en Mike Bosseart uit Scheveningen op de tweede en derde plek. Op naar de 2017 editie.

 

Meer info op De slag om Domburg website en facebook pagina

Meer foto’s (facebook account vereist):
Arthur Lavooy
Danny Bastiaanse
Jeroen Goudswaard