Surfzeeland http://www.surfzeeland.nl Nuttige info voor windsurfen en kitesurfen in Zeeland Tue, 12 Jun 2018 21:28:53 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.9 Nieuw vinnen merk: Finish http://www.surfzeeland.nl/2017/06/nieuw-vinnen-merk-finish/ Sun, 25 Jun 2017 20:13:02 +0000 http://www.surfzeeland.nl/?p=2370 Het is leuk om te zien als iemand van zijn passie zijn beroep maakt. Een surfmaatje is bezig zijn eigen vinnenlijn op te zetten en komt hiermee op korte termijn op de markt onder de naam Finish! Momenteel testen Jurjen van der Noord (speed) en Ennio dal Pont (slalom) verschillende lay-ups. Eerst genoemde heeft direct […]

Het bericht Nieuw vinnen merk: Finish verscheen eerst op Surfzeeland.

]]>
Het is leuk om te zien als iemand van zijn passie zijn beroep maakt. Een surfmaatje is bezig zijn eigen vinnenlijn op te zetten en komt hiermee op korte termijn op de markt onder de naam Finish!

Momenteel testen Jurjen van der Noord (speed) en Ennio dal Pont (slalom) verschillende lay-ups. Eerst genoemde heeft direct zijn snelste 107l / 7.8m² sessie gevaren op binnenwater: https://gps-speedsurfing.com

De “Fast”, een high-end speed/slalom vin, zal als eerste geïntroduceerd worden. Naast een zeer efficiënte outline bezit de vin een profiel dat ongevoelig is voor ventilatie. Verschillende lay-ups bepalen de mate van controle en power. Zo komt er een speed versie (vlak water) en een slalom versie (chop) beiden beschikbaar voor zowel lichtere als zwaardere surfers. Door het gebruik van een dun laagje glasweefsel aan de buitenkant blijven krassen relatief oppervlakkig wanneer er een zanderige bodem wordt geraakt.

Door gebruik van het RTM proces worden de carbon- en glasvezels droog in de mal gelegd. Vervolgens wordt langzaam een hars in de mal geïnjecteerd. Op deze manier kunnen er hoge vezelvolumes gehaald worden zonder dat de vezels verschuiven tijdens het sluiten van de mal. Iets dat bij handlamineren heel lastig gaat. De laminaat kwaliteit, zowel visueel als constructief, is beter dan bij het handlamineren aangezien er nagenoeg geen lucht in de vin zit.

Ontvang 25% introductie korting op de eerste vin bij het achterlaten van je emailadres op www.finish-fins.com en volg de ontwikkelingen op www.facebook.com/Finishfins/.

 

 

Het bericht Nieuw vinnen merk: Finish verscheen eerst op Surfzeeland.

]]>
Nieuwe RWS site met actuele metingen http://www.surfzeeland.nl/2017/03/nieuwe-rws-site-actuele-metingen/ Mon, 27 Mar 2017 10:53:42 +0000 http://www.surfzeeland.nl/?p=2353 Het bericht Nieuwe RWS site met actuele metingen verscheen eerst op Surfzeeland.

]]>

Bij Surf Zeeland waren we altijd blij met de “windroos” site voor actuele windmetingen. Nadeel van die site is dat je er java voor nodig hebt, wat door steeds minder apparaten ondersteund wordt. De vernieuwde site van Rijkswaterstaat brengt gelukkig uitkomst. Op de kaart kun je de diverse meetstations aanklikken en grafieken met actuele winddata zien. Daarnaast zijn ook golfhoogtes en waterstanden op de site te zien. De komende tijd zullen we meer van deze data integreren op onze site. De site is via deze link bereikbaar…

Het bericht Nieuwe RWS site met actuele metingen verscheen eerst op Surfzeeland.

]]>
De slag om Domburg http://www.surfzeeland.nl/2016/11/slag-om-domburg-2/ Wed, 23 Nov 2016 19:17:23 +0000 http://www.surfzeeland.nl/?p=2333 Het geduld werd al sinds begin september flink op de proef gesteld, maar afgelopen zondag 20 november, was er dan eindelijk de langverwachte herfststorm waarmee de eerste editie van het windsurf wave contest, De slag om Domburg, kon worden uitgevochten. En genoeg wind was er, want met uitschieters naar windkracht 10 kon de Nederlandse en […]

Het bericht De slag om Domburg verscheen eerst op Surfzeeland.

]]>
Het geduld werd al sinds begin september flink op de proef gesteld, maar afgelopen zondag 20 november, was er dan eindelijk de langverwachte herfststorm waarmee de eerste editie van het windsurf wave contest, De slag om Domburg, kon worden uitgevochten.

En genoeg wind was er, want met uitschieters naar windkracht 10 kon de Nederlandse en Belgische top in de Domburgse golven laten zien wat ‘ie waard is. Het spektakel werd beslist met een overwinning voor de Belgische wereldkampioen freestyle, Dieter van der Eyken. Het podium werd compleet gemaakt door Eric Rutjes uit Reeuwijk en Mike Bosseart uit Scheveningen op de tweede en derde plek. Op naar de 2017 editie.

 

Meer info op De slag om Domburg website en facebook pagina

Meer foto’s (facebook account vereist):
Arthur Lavooy
Danny Bastiaanse
Jeroen Goudswaard


 

Het bericht De slag om Domburg verscheen eerst op Surfzeeland.

]]>
S.O.S. Brouwersdam http://www.surfzeeland.nl/2016/07/s-o-s-brouwersdam/ Tue, 05 Jul 2016 07:23:17 +0000 http://www.surfzeeland.nl/?p=2244 De jachthaven van de toekomst is een aan te leggen jachthaven inclusief bebouwing op de middelplaat, bij sommigen bekend als surfstrand “de kabbelaarsbank”. Door de bouw van dit geheel zal er in de toekomst aanzienlijk minder wind en parkeerruimte zijn voor de windsurfers die hier al sinds eind jaren 70 hun sport beoefenen. Op facebook […]

Het bericht S.O.S. Brouwersdam verscheen eerst op Surfzeeland.

]]>
De jachthaven van de toekomst is een aan te leggen jachthaven inclusief bebouwing op de middelplaat, bij sommigen bekend als surfstrand “de kabbelaarsbank”. Door de bouw van dit geheel zal er in de toekomst aanzienlijk minder wind en parkeerruimte zijn voor de windsurfers die hier al sinds eind jaren 70 hun sport beoefenen. Op facebook is daarom een protestactie die we middels deze link willen steunen.

Het bericht S.O.S. Brouwersdam verscheen eerst op Surfzeeland.

]]>
Surfzeeland http://www.surfzeeland.nl/2016/07/surfzeeland/ Tue, 05 Jul 2016 07:20:03 +0000 http://www.surfzeeland.nl/?p=2241 Op deze website proberen we een compleet overzicht te bieden van wind- en kitesurfspots in de regio Zeeland en Zuid-Hollandse Eilanden. We zijn begonnen met een aantal spots op Walcheren en Noord-Beveland. Maar het is de bedoeling dat dit snel wordt uitgebreid. Houd deze site dus in de gaten en meld ook vooral jouw spot […]

Het bericht Surfzeeland verscheen eerst op Surfzeeland.

]]>
Op deze website proberen we een compleet overzicht te bieden van wind- en kitesurfspots in de regio Zeeland en Zuid-Hollandse Eilanden. We zijn begonnen met een aantal spots op Walcheren en Noord-Beveland. Maar het is de bedoeling dat dit snel wordt uitgebreid. Houd deze site dus in de gaten en meld ook vooral jouw spot aan.

Het bericht Surfzeeland verscheen eerst op Surfzeeland.

]]>